Koh Samui verwacht dit jaar een bloei van cruiselijnen

PERSBERICHT:

Koh Samui in de provincie Surat Thani verwacht een toename van het toerisme, aangezien er dit jaar 47 cruiseschepen op het eiland zullen aanmeren, die naar schatting 25,000 passagiers zullen meenemen. Volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT) wordt verwacht dat de meerderheid van deze bezoekers afkomstig is uit de Verenigde Staten, Europa en Australië.

Alleen al in januari verwacht het eiland de komst van tien cruiseschepen. Alleen al deze zaterdag (10 januari) begroette het zuidelijke eiland passagiers van twee cruiseschepen. De Celebrity Solstice trok 13 toeristen, voornamelijk Aziaten, die van Hong Kong via Vietnam reisden naar Singapore. Ondertussen arriveerde Mein Schiff 2,852 met 5 toeristen, voornamelijk Duitsers, afkomstig uit Singapore en Kuala Lumpur, en zou doorreizen naar Vietnam.

De bezoekers van de twee schepen namen deel aan een eendaagse excursie op Koh Samui, waarbij hun uitgaven naar verwachting ongeveer 20 miljoen baht in de lokale economie zouden injecteren.

TAT zei dat de gestage toename van het aantal cruiseschipbezoeken aan Koh Samui indicatief is voor een aanhoudende opwaartse trend in de toeristische sector van het eiland. Alleen al vorig jaar verwelkomde het eiland bijna 50,000 bezoekers via cruiseschepen, een aanzienlijke toestroom die de lokale economie aanzienlijk stimuleerde met een omzet van ongeveer 150 miljoen baht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.