Buitenlandse toeristen die zonnebaden op het tempelterrein van Chiang Mai zorgen voor verontwaardiging onder de plaatselijke bewoners

Chiang Mai -

Er zijn zorgen geuit over het gedrag van twee buitenlandse toeristen in Wat Chiang Man, een gerespecteerde boeddhistische tempel in Chiang Mai, nadat ze op zondag 14 januari 2024 waren zien zonnebaden op het terrein van de tempel.

Volgens lokale rapporten werden de twee vrouwen, die alleen als Europese reizigers werden geïdentificeerd, gezien terwijl ze aan het zonnebaden waren in het grasveld nabij het heiligdom van de tempel en de oude pagode, terwijl ze tanktops en korte broeken droegen. Een onbekende bewoner, gestoord door de aanblik, benaderde de tempelautoriteiten om hen over de situatie te informeren.

Hoewel de tempelautoriteiten tegenover de betrokken bewoner verklaarden dat zij de toeristengids op de hoogte zouden stellen van het ongepaste gedrag van de toeristen, werd er geen verdere actie ondernomen, zoals beweerd door de betrokken bewoner. De toeristen bleven naar verluidt een onzekere tijd schijnbaar onaangedaan zonnebaden, voegde de bewoner eraan toe. Op dat moment plaatste de bezorgde burger de foto’s op sociale media om de kwestie onder de aandacht te brengen.

Dit incident heeft geleid tot verhitte discussies onder Thaise gebruikers van sociale media, waarbij sommigen kritiek hadden dat de tempelautoriteiten de situatie beter hadden moeten aanpakken. Sommige internetgebruikers stelden zelfs voor om waarschuwingsborden te plaatsen tegen zonnebaden in de tempel, specifiek voor buitenlandse toeristen. Ondertussen hebben de Engelstalige media en veel buitenlanders het probleem naar verluidt niet gezien of beweerden ze dat het incident een zogenaamde storm in een theepot was.

Wat Chiang Man is een van de meest populaire historische bezienswaardigheden in Chiang Mai, gelegen in het subdistrict Sri Phum, district Mueang. Het trekt dagelijks veel Thaise en internationale bezoekers.

Het was op het moment van schrijven onduidelijk of de politie of andere juridische entiteiten zouden proberen de toeristen binnen te halen voor enige vorm van ondervraging, of zelfs of er juridische aanklachten zouden kunnen plaatsvinden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!
Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.