Een gebroken Oekraïense man veroorzaakt chaos op het politiebureau van Patong

Patong, Phuket –

Een Oekraïense man beschadigde openbare en particuliere eigendommen in het politiebureau van Patong en veroorzaakte publieke overlast, naar verluidt omdat hij volledig blut was en geen mogelijkheid had om een ​​ticket terug naar Oekraïne te betalen.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat de Oekraïense man nerveus en mentaal onstabiel werd omdat hij geen geld had om terug naar huis te gaan, naar Oekraïne. De ongeïdentificeerde man verbleef al enkele dagen op het politiebureau en de politie voorzag hem van voedsel en water, terwijl de politie samenwerkte met de Oekraïense ambassade om een ​​manier te vinden om de man naar huis terug te brengen. Op zondag (14 januarith), veroorzaakte de Oekraïense man publieke overlast op het politiebureau van Patong nadat hij schijnbaar een zenuwinzinking had gehad, waarbij hij eigendommen in het bureau had beschadigd en andere aanwezigen bang had gemaakt. Hij werd naar het Patong-ziekenhuis gebracht en er werden psychiatrische medicijnen gegeven om hem te kalmeren.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat de man nu in het Patong-ziekenhuis verblijft, hoewel het onduidelijk is wie de rekening voor zijn behandeling zal betalen, aangezien de man naar verluidt niet eens één baht op zijn naam heeft staan. De politie van Patong blijft samenwerken met de Oekraïense ambassade om een ​​manier te vinden om de man thuis te krijgen of om contact op te nemen met familieleden of vrienden in Oekraïne voor hulp.

De Phuket Express merkt op dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen de twee landen een toenemend aantal behoeftige Oekraïense en Russische staatsburgers in Phuket is geweest, waarbij veel mensen de oorlog om verschillende redenen proberen te vermijden door in Thailand te blijven, maar veel mensen vluchten ook in financiële kwesties. Door de oorlog is het ook moeilijk om mensen te deporteren of terug te sturen naar Oekraïne of Rusland.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.