Seriedief uit Phuket gearresteerd in Bangkok

Phuket-

Een seriedief die naar verluidt op veel plaatsen in Phuket had gestolen, inclusief diefstal van een aanklager in Phuket, werd vlak voor het afgelopen weekend in Bangkok gearresteerd.

Dat meldt het Centraal Recherchebureau (CIB) donderdag 11 januarith) dat ze een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Praiwan in Wang Thong Lang, Bangkok. Hij wordt beschuldigd van nachtelijke diefstal.

De arrestatie kwam nadat Praiwan uit veel huizen had gestolen en auto's had geparkeerd op woonwijken in Phuket. Hij werd eerder in 2023 gearresteerd, maar werd vrijgelaten nadat een rechtbank hem op borgtocht had vrijgelaten.

Ondanks dat hij op borgtocht werd vrijgelaten, had Praiwan zijn lesje niet geleerd en bleef hij stelen. De laatste diefstal betrof naar verluidt 300,000 baht contant geld uit een geparkeerde auto die helaas voor Praiwan toebehoorde aan een onbekende aanklager uit Phuket. Kort daarna werd Praiwan gearresteerd in Bangkok.

Praiwan bleef op het moment van schrijven in hechtenis en het was onwaarschijnlijk dat hem opnieuw borgtocht zou worden verleend, vooral met een aanklager als slachtoffer.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.