Vlamkwallen gevonden op het strand van Phuket in Wichit

Phuket -

Er zijn onlangs ongeveer tien vlamkwallen gevonden op een strand in Wichit.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) meldde dat ze eind vorige week door een hotelexploitant op de hoogte waren gesteld dat er vlamkwallen waren gevonden op een strand in Wichit. Ze inspecteerden het strand en vonden tijdens vloed ongeveer tien vlamkwallen (Pelagia sp.) op het strand. Strandgangers zijn gewaarschuwd voorzichtig te zijn.

Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen. Zwemmers worden gewaarschuwd de aangetaste huid niet te wassen met drinkwater of alcohol om allergische reacties te voorkomen. Na het gebruik van azijn of zeewater moet een gestoken zwemmer gedurende 20 minuten wat heet water gebruiken om het getroffen gebied te bedekken om de pijn te verlichten en vervolgens een arts raadplegen zodra deze beschikbaar is.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.