Kinderdagramp: 44 kinderen gewond als reddingsvoertuigshow bij natuurrampen misgaat in Satun

Satun—

Op 13 januari 2024 meldden de lokale media van Satun een ongeval op Kinderdag in het subdistrict Kuan Don, waarbij ambtenaren een show opvoerden met behulp van een reddingsvoertuig voor natuurrampen. Door een storing aan een onderdeel van het reddingsvoertuig raakten 44 kinderen veelal lichtgewond.

Volgens een rapport van lokale media brak een stalen slinger terwijl de ambtenaren een brugvoertuig bedienden dat werd gebruikt voor reddingsoperaties bij natuurrampen. Op het moment van de ongelukkige storing zaten er veel kinderen in het voertuig.


“44 kinderen liepen lichte verwondingen op, waaronder rugpijn, taillepijn en polspijn nadat de brug op de grond sloeg. Drie kinderen werden na het ongeval echter nauwlettend in de gaten gehouden door artsen op mogelijke verdere verwondingen”, meldden Satun-media.

Na het ongeval gaf de heer Sakra Kapilakhan, de gouverneur van Satun, een bevel aan de relevante instanties om de verantwoordelijkheid voor de situatie op zich te nemen en de slachtoffers op te vangen. Ten slotte benadrukte Sakra het verbod op het gebruik van grote machines voor toekomstige shows op Kinderdag in Satun.

Er was kennelijk een onderzoek gaande naar het onderhoud van het voertuig en het apparaat.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.