De Thaise minister van Transport kondigt plannen aan om het aantal vluchten te vergroten nu het toerisme tekenen van heropleving vertoont

Nationaal—

Op 12 januari 2024 maakte de heer Suriya Juangroongruangkit, de Thaise minister van Transport, na het CAAT OPEN HOUSE 2024-evenement publiekelijk bekend dat er een sterke tendens is naar een heropleving in de toeristische sector. Daarom heeft de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT ) moet het aantal vluchten verhogen om aan de komende vraag te voldoen.

Het plan om aan de vraag naar meer vluchten te voldoen omvat de luchthavens Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai en Phuket, populaire bestemmingen voor buitenlandse toeristen. Wat de eerste evaluatie betreft, zou CAAT vluchtslots tot 30% tot 40% hoger kunnen plannen in vergelijking met het voorgaande jaar om aan de stijgende vraag te voldoen, aldus de minister van Transport.

CAAT kreeg de opdracht om de vluchtschema's tijdens de spitsuren te beheren en het aantal vluchtslots te vergroten, omdat dit mogelijk positieve gevolgen zou hebben voor een toenemend aantal passagiers, merkte Suriya op.

“Het ministerie van Transport heeft echter geëvalueerd dat de huidige luchtvaartsituatie zich blijft herstellen en binnenkort weer normaal zal zijn, vergelijkbaar met vóór COVID-19 in 2019. Het was duidelijk dat de vraag om vluchten te boeken, niet alleen voor Thaise luchtvaartmaatschappijen, maar ook internationale luchtvaartmaatschappijen, is in betekenis toegenomen. De luchtvaartmaatschappijen konden op dit moment niet aan de stijgende vraag voldoen, maar binnen de komende jaren zou de luchtvaartindustrie zich uitbreiden omdat er meer vliegtuigen beschikbaar zouden zijn voor service”, aldus Suriya..

De heer Suttipong Kongpool, de voorzitter van CAAT, maakte publiekelijk bekend dat de algemene luchtvaartsituatie van het aantal passagiers met 74% is hersteld ten opzichte van 2019. De tweede helft van 2024 zal waarschijnlijk voor meer vraag naar vluchten zorgen en het totale passagiersvolume doen stijgen. dit jaar terug naar het normale niveau van vóór Covid-19, zei Suttipong.

De Chinese markt wordt momenteel echter geconfronteerd met economische problemen, en het visumvrijstellingsbeleid dat Chinese toeristen een visumvrijstelling biedt, zal het toerisme in Thailand mogelijk niet stimuleren zoals de Thaise regering aanvankelijk had gehoopt. Maar men geloofde dat Chinezen in de tweede helft van dit jaar meer zouden gaan reizen, concludeerde Suttipong.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.