Thailand verdient ruim 6.6 miljard baht aan buitenlandse filmproducties

PERSBERICHT:

Thailand verdient ruim 6.6 miljard baht aan buitenlandse filmproducties, wat een nieuw record vestigt voor de Thaise filmindustrie.

Minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol deelde gegevens over het ongekende aantal internationale filmprojecten in Thailand in 2023. Volgens de gegevens hebben 466 internationale filmprojecten uit 40 verschillende landen in Thailand opgenomen, wat naar schatting 6.6 miljard baht opleverde.

Sinds Thailand de filmindustrie begon aan te moedigen, is dit de hoogste omzet die internationale filmmakers hebben binnengehaald. De Verenigde Staten waren de belangrijkste bron van buitenlandse filmploegen, met 34 producties die meer dan 3.1 miljard baht opbrachten.

Hong Kong stond op de tweede plaats met 10 projecten die 707 miljoen baht opbrachten. De volgende drie topbronnen waren China, Duitsland en Zuid-Korea.

De top 10 provincies in Thailand met de meeste buitenlandse filmproducties in 2023 waren:

1. Bangkok

2. Chonburi

3. Samut Prakan

4. Pathum Thani

5. Phuket

6. Nonthaburi

7. Chiang Mai

8. Nakhon Pathom

9. Krabi

10. Ratchaburi

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.