Thaise premier tekent schone luchtwet tijdens bezoek aan Chiang Mai om luchtvervuiling aan te pakken

Nationaal—

Op 9 januari 30 om 11 uur ondertekende Srettha Thavisin, de Thaise premier, een Clean Air-wet tijdens een bezoek aan Chiang Mai om de problemen met het openbaar vervoer en de luchtvervuiling op te volgen.

Eerder onthulde Srettha publiekelijk dat de Clean Air-wet tijdens de meest recente kabinetsvergadering door zowel de regering als de oppositiesector was gepresenteerd om de luchtvervuiling in Thailand op een vergelijkbare manier te verminderen. Het Clean Air-wetsvoorstel was beoordeeld door Thaise burgers en relevante instanties voordat het volgens de wet werd geïnspecteerd door de Thaise Raad van State.

De werkgroep van de Thaise regering overhandigde het wetsvoorstel voor schone lucht bij aankomst in Chiang Mai aan de Thaise premier, en Srettha ondertekende de goedkeuring van het wetsvoorstel.

De werkgroep kreeg de opdracht om het wetsvoorstel op dezelfde dag aan de Thaise parlementaire vergadering te overhandigen voor verdere behandeling als een nationale agenda, met name PM 2.5-problemen.

TPN-media merkt echter op dat de implementatie van veel van de onderdelen van het wetsvoorstel een heel ander proces is dan het ondertekenen ervan en dat er aanzienlijke medewerking zal nodig zijn van veel sectoren en zelfs nabijgelegen landen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.