Premier prijst Phuket voor het organiseren van de vierde Thailand Biënnale

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft Phuket gefeliciteerd met het organiseren van de vierde editie van de Thailand Biënnale. Hij gelooft dat de inspanningen van de zuidelijke stad de historische, culturele en toeristische zichtbaarheid van de regio zullen vergroten.

Op het socialemediaplatform ‘X’ merkte de premier op dat hij blij is voor de inwoners van Phuket die gastheer zullen zijn van de vierde Thailand Biënnale.

Hij merkte op dat Phuket zich ontwikkelt als een kunststad, omdat het is uitgeroepen tot onderdeel van het Creative Cities Network, bekend om zijn kunst. Dit wordt versterkt door de sterke lokale kunstenaarsgemeenschap, die voortdurend kunst maakt.

Bovendien willen de inwoners van Phuket kunst graag als toeristische attractie gebruiken, waarbij ze hun reeds bekende geschiedenis, cultuur en toeristische aantrekkingskracht op zowel Thais als buitenlanders benutten.

Er wordt verwacht dat het festival voor hedendaagse kunst tal van wereldberoemde kunstenaars zal verwelkomen om deel te nemen. Thailand Biënnale is een tweejaarlijkse internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst, geïnitieerd door het Bureau voor Hedendaagse Kunst en Cultuur onder het Ministerie van Cultuur.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.