Amerikaanse ex-pat sterft na hit and run-ongeval in Phuket

Thalang-

Een Amerikaanse motorrijder is ter plaatse dood verklaard nadat een vrachtwagenchauffeur hem had aangereden en vervolgens de plaats van het ongeval in het subdistrict Mai Khao had ontvlucht.

De politie van Tha Chatchai werd om 7 uur op de hoogte gebracht van het ongeval. op donderdag (30 januarith) op de Thep Krasattri Road in zuidelijke richting nabij Soi Luan In.

Politie, reddingswerkers en de Phuket Express kwamen ter plaatse en troffen de beschadigde motor op een voetpad aan. In de buurt werd het lichaam van een buitenlandse bestuurder gevonden met ernstig hoofdletsel.

Hij werd later door de politie geïdentificeerd als een 60-jarige Amerikaanse man. (De Phuket Express onthoudt zijn naam in afwachting van kennisgeving van de ambassade en familie). Hij werkte in een hotel in Maikhao als recreatiedirecteur, aldus de politie, en was een vrij bekende plaatselijke ex-pat.

Getuigen vertelden de politie dat er een vrachtwagen een soi in reed vóór de motorrijder die meteen aankwam. De motor werd geraakt door de vrachtwagen en de berijder viel op de grond, waarna de vrachtwagenchauffeur over de berijder heen reed. De vrachtwagenchauffeur remde niet af en stopte niet en leek na het ongeval direct te vluchten.

De politie van Thalang controleert camerabeelden in de buurt voor verdere juridische stappen en om de chauffeur van de vrachtwagen te identificeren en te arresteren. Ze hebben de chauffeur van de vrachtwagen ook aangemoedigd om zichzelf bij de politie aan te geven en zich over te geven.

Dit ongeval vond plaats slechts een paar uur nadat een beroemde Iraanse bokser omkwam bij een motorongeluk in Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.