Thaise regering maakt voortgang met marihuanawet bekend: open voor publieke feedback op 12 januari

Marihuana plant.

Nationaal—

Op 10 januari 2024 maakte Dr. Tewan Thaneerat, de adjunct-directeur van de afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde (DTTAM), de voortgang bekend van het concept-marihuanawetsvoorstel.

Het ontwerp heeft de afgelopen drie maanden acht herzieningen ondergaan en staat nu open voor publieke feedback, waarbij de potentiële voordelen op het gebied van medisch gebruik en economische bijdragen worden benadrukt, zei Dr. Tewan.

De voorgestelde wet bood mogelijkheden voor het gebruik van marihuana voor medische, gezondheids- en economische voordelen, waardoor het zich onderscheidde van verdovende middelen. Er zijn echter strikte regels en licentievereisten van kracht om misbruik, met name voor recreatieve doeleinden, te voorkomen en een verantwoorde consumptie te garanderen, zei Dr. Tewan.

Publieke feedback op het concept wordt officieel geaccepteerd vanaf 12 januari 2024, of via de officiële website: www.dtam.moph.go.th. De deadline voor publieke feedback is echter 23 januari voordat het ter verdere overweging wordt voorgelegd aan de volgende kabinetsvergadering.

Verschillende activistische groepen zoals het Network for Shaping the Future of Thai Cannabis en Chokwan Kitty Chopaka zijn ook actief betrokken bij online discussies om de opkomende wetgeving op 11 januari vorm te geven voordat ze het ontwerp aan de functionaris presenteren, merkte TPN op.

Lees over activistische groepen die de Thaise regering bekritiseren met betrekking tot het nieuwe ontwerp van de cannabis- en hennepcontrolewet.

Na het verzamelen van publieke inbreng zullen verdere discussies en aanpassingen plaatsvinden voordat de definitieve marihuanawet ter overweging aan het kabinet wordt voorgelegd. De focus blijft liggen op het bevorderen van medische, gezondheids- en economische voordelen, terwijl potentiële risico's worden aangepakt en compatibiliteit met bestaande wetten wordt gegarandeerd, zei Dr. Tewan.

Dr. Cholnan Srikaew, de minister van Volksgezondheid, verduidelijkte de belangrijkste punten met betrekking tot het ontwerp van de Marihuanawet en benadrukte de noodzaak van medische expertise bij het beoordelen van het gebruik van marihuana. De voorgestelde wet heeft tot doel het gebruik van marihuana en de extracten ervan te controleren, vooral die met tetrahydrocannabinol (THC) van meer dan 0.2%, voegde Dr. Cholnan eraan toe.

Volgens het ontwerp van de Marihuana- en Hennepwet van DTTAMschetst de ontwerpwetgeving ook beperkingen op reclame en marketing met betrekking tot marihuana en zijn producten. Het verbiedt de verkoop aan specifieke groepen, zoals minderjarigen onder de 20 jaar en zwangerschappen, en beperkt de distributie op aangewezen plaatsen zoals openbare ruimtes, religieuze locaties, onderwijsinstellingen en andere plaatsen die door de minister met goedkeuring van de commissie moeten worden aangekondigd.

Strikte regelgeving strekt zich uit tot het verbod op rijden onder invloed van marihuana, en de autoriteiten krijgen de bevoegdheid om tests op bijzondere waardevermindering uit te voeren.

Het algemene doel is om een ​​evenwicht te vinden tussen het plukken van de voordelen van marihuana en het beschermen van de volksgezondheid en veiligheid, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.