DDPM bevestigt operationele tsunami-waarschuwing ondanks defecte boei

PERSBERICHT:

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) heeft de terugwinning bevestigd van een defecte tsunami-detectieboei, Station 23461, uit de Andaman Zee en heeft het publiek gerustgesteld dat het Thaise tsunami-waarschuwingssysteem volledig operationeel blijft.

Het probleem met de boei, gelegen ongeveer 340 kilometer ten noordwesten van Phuket, kwam op 3 augustus vorig jaar aan het licht. De afdeling heeft op 7 augustus de hulp van de Royal Thai Navy ingeroepen voor het ophalen ervan. Een vervangende boei wordt momenteel vanuit de Verenigde Staten verscheept en zal naar verwachting in maart in Thailand aankomen, en de installatie staat gepland voor november van dit jaar.

De DDPM benadrukte dat de ontmanteling van station 23461 de efficiëntie van het Nationaal Rampenwaarschuwingscentrum (NDWC) niet vermindert. De NDWC maakt gebruik van een alomvattende aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van gegevens uit meerdere bronnen, waaronder internationale aardbevingsmonitoring in de Indische Oceaan en gegevens van andere tsunami-boeien in de regio, evenals metingen van het waterpeil van stations in India, Indonesië en lokaal op Koh Mang in India. Phang Nga en Koh Racha Noi in Phuket.

Dit geïntegreerde systeem is ontworpen om tijdig tsunami-waarschuwingen te geven aan kustprovincies zoals Satun, Trang, Krabi, Phang Nga, Ranong en Phuket. Het belang van een dergelijk robuust waarschuwingssysteem werd duidelijk benadrukt door de tragische tsunami van 2004 die de westelijke en zuidelijke kustlijn van Thailand verwoestte, inclusief populaire toeristische bestemmingen zoals Phuket, Khao Lak en Phi Phi Island, resulterend in een aanzienlijk verlies aan mensenlevens en wijdverbreide schade. aan infrastructuur.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.