Monnik overleden, 37 mensen gewond na busongeluk in Noordoost-Thailand

FOTO: Kamhom-reddingsteam

Sakon Nakhon –

Een monnik is ter plaatse dood verklaard, terwijl 37 andere mensen gewond zijn geraakt nadat een vrachtwagen met chauffeur die de verkeerde kant op reed in Sakon Nakhon op een bus botste.

De hulpdiensten werden maandag 8 januari op de hoogte gebracht van het ongevalth) aan de Nittayo Sakhon Nakhon – Nakhon Phanom Road in Baan Noramai, district Kusuman.

Ze kwamen ter plaatse en troffen de beschadigde vrachtwagen op de weg aan. De vrachtwagenchauffeur, de heer Seksan Lansaesatha, 47, raakte niet gewond. Hij gaf tegenover de politie toe dat hij in de tegenovergestelde richting op de verkeerde rijstrook reed voordat hij in botsing kwam met de bus die voorrang had en op de juiste rijstrook reed.

FOTO: Kamhom-reddingsteam

Vierhonderd meter verderop vond de politie de beschadigde passagiersbus die van Udon Thani naar Nakhon Phanom reed. De buschauffeur, de heer Supphachai Wongsateam, 44, had slechts lichte verwondingen opgelopen.

Eén passagier werd dood aangetroffen buiten de bus, een onbekende 58-jarige monnik. Vijf andere passagiers hadden ernstige verwondingen opgelopen, 17 hadden middelzware verwondingen en 15 mensen hadden lichte verwondingen.

De politie van Kusuman zet haar onderzoek voort met het oog op verdere juridische stappen.

Soortgelijke verhalen in het zuiden van Thailand:

Zes mensen hebben verwondingen opgelopen na een busongeluk in de wijk Thung Song.

Tragisch busongeluk in Prachuap Khiri Khan eist 14 levens en meerdere gewonden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.