Regering vergroot de aantrekkingskracht van de mondiale Thaise keuken

PERSBERICHT:

Het Ministerie van Handel heeft ‘Travel, Taste, Eat Thai SELECT’ geïnitieerd, een campagne om de Thaise keuken wereldwijd te promoten als onderdeel van zijn ‘zachte macht’-beleid.

Deze inspanning, geleid door het Department of International Trade Promotion (DITP), richt zich op het aanmoedigen van Thaise restaurants over de hele wereld om de Thai SELECT-certificering te verkrijgen, waardoor de authenticiteit van Thais eten wordt gegarandeerd.

De steun van de regering sinds 2002 onderstreept de mondiale populariteit van de Thaise keuken en heeft ertoe bijgedragen dat het aantal Thaise restaurants in het buitenland is toegenomen van 5,500 naar 15,000. De Thai SELECT-certificering van het ministerie van Handel speelt een cruciale rol bij het handhaven van de normen voor Thaise restaurants, zowel in Thailand als in het buitenland.

Momenteel zijn er wereldwijd 17,478 Thaise restaurants, waarvan 1,546 Thai SELECT-gecertificeerd, voornamelijk geconcentreerd in de VS.

De campagne, gesteund door het Department of Business Development, het Ministerie van Toerisme en Sport en de Tourism Authority of Thailand, omvat marketinginspanningen en het creëren van toeristische routes rond Thaise SELECT-restaurants. De aanpak heeft tot doel de internationale status van de Thaise keuken te vergroten en een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de economische vooruitgang van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.