Belangrijkste nationale verhalen over Thailand van de afgelopen week: permanent afzien van visa voor China, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 1 januari tot zondag 7 januari 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Mevrouw Siriprakai Worapreecha, de plaatsvervangend directeur-generaal van het Thaise Departement voor Juveniele Observatie en Bescherming (DJOP), en de ouders van de 14-jarige jongen die het schietincident in Siam Paragon pleegde, bezochten het Galya Rajanagarindra Instituut voor psychiatrische rehabilitatie planning.

Het besluit om de aanklacht tegen de minderjarige in te trekken heeft online voor polariserende reacties gezorgd. Velen waren bezorgd dat de verdachte zou kunnen worden vrijgelaten en in het openbaar zou worden toegelaten, maar voorlopig nog steeds onder psychiatrische zorg staat. Ondertussen heeft de Thaise wetshandhaving voorgesteld de leeftijd te verlagen voor het aanklagen van minderjarigen voor grote misdaden zoals deze.

2. Op 8 december 00 om 31 uur verleende Zijne Koninklijke Majesteit de Koning, Vajiralongkorn, een koninklijke zegen om het nieuwe jaar 2023 te verwelkomen ter moreel en aanmoediging van het Thaise volk.

Zijne Majesteit de Koning vraagt ​​iedereen om samen te werken met een vastberadenheid om eventuele obstakels met wijsheid en rede te overwinnen.

3. Nu we het veelbelovende jaar 2024 binnenstappen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de data waarop bars en uitgaansgelegenheden in Thailand sluitingen en beperkingen op de verkoop van alcohol in acht zullen nemen.

Op de “No Booze Days” is het belangrijk om te onthouden dat bars, uitgaansgelegenheden, gogo’s, enz. gesloten zijn en dat de verkoop van alle alcohol verboden is. Ook winkels, restaurants of hotels zullen tegenwoordig niet meer legaal alcohol verkopen.

4. Thailand gaat vanaf 1 maart 2024 permanent afstand doen van visa met China om het toerisme en de economie te stimuleren.

Na de goedkeuring door de Thaise regering van een permanente visumvrije regeling met China, is Airports of Thailand (AOT) bereid het VISA FREE-beleid te ondersteunen.

Chinees Nieuwjaar komt er ook snel aan!

5. Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde op vrijdag (5 januari) in totaal 284 doden, 2,307 gewonden en 2,288 verkeersongevallen in zeven dagen (29 december 2023 – 4 januari 2024) van het nieuwe jaar. Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Thailand.

Het Thaise Ministerie van Reclassering rapporteerde in totaal 7,864 gevallen van rijden onder invloed in Thailand in de zeven dagen (29 december 2023 – 4 januari 2024) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne.

Dit was eigenlijk een reductie van jaar tot jaar.

Dat is alles voor deze week

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.