Thailand erkend als populaire bestemming door National Geographic-reiziger China

PERSBERICHT:

Thailand is tijdens de Golden Awards 2023 door National Geographic Traveler China erkend met de ‘Golden Award’ voor ‘Populaire bestemming’. De onderscheiding duidt op de toenemende aantrekkingskracht van het land onder Chinese toeristen, grotendeels dankzij de visumvrijstellingsregeling van de overheid en de inspanningen om de veiligheid van toeristen en een kwaliteitsvolle reiservaring te garanderen.

 

De prijs, uitgereikt tijdens de 18e editie van de ceremonie, benadrukt ook de veranderingen in de reisvoorkeuren van Chinese toeristen. De winnaars werden geselecteerd op basis van big data-analyse, waaronder zoekfrequentie en toeristenaantallen naar populaire bestemmingen.

 

Tourism Authority of Thailand (TAT) Beijing Office Director Pakkanan Winijchai nam de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie in Beijing op 28 december 2023.

In 2023 verwelkomde Thailand 3,519,735 reizigers uit China, waardoor het na Maleisië de op één na grootste bezoekersmarkt was, met 4,563,020 bezoekers, en vóór Zuid-Korea, dat 1,658,688 toeristen trok.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.