Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: speedbootcrash en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 1 januari tot en met zondag 7 januari 2024.

  1. Een vijfjarig Russisch meisje werd dood verklaard en een bootkapitein viel bewusteloos en raakte gewond na een bootongeluk in Phuket. Bovendien liepen zes buitenlandse toeristen en een bemanningslid van de boot verschillende verwondingen op nadat hun speedboot bij hetzelfde ongeval neerstortte op rotsen nabij het Maithon-eiland in Chalong.

Amfetamine werd gevonden in de bloedbaan van een bootkapitein nadat een speedboot tegen de rotsen botste nabij het Maithon-eiland in Chalong, waarbij een vijfjarig Russisch meisje tijdens een vakantie om het leven kwam.

Vijf bootchauffeurs testten onlangs na een willekeurige controle positief op illegale drugs op een pier in Thalang.

Bootongelukken en zinken zijn de laatste tijd een groot probleem in Thailand.

2. Een man stierf op nieuwjaarsdag aan een schotwond voor een hotel in Karon. Er werd direct een verdachte aangehouden.

Dit was de eerste bevestigde moord van het nieuwe jaar in Phuket.

3. Een Britse man werd in Wichit gearresteerd met een pistool en kogels na een ruzie met een man die hij een ‘vriend’ noemde in een Tuk Tuk-taxi in Kamala.

Zijn Instagram-posts leken te pronken met zijn luxe levensstijl met een persoonlijk vliegtuig dat naar vele landen reisde. Zijn huidige visum is een toeristenvisum voor drie maanden. Agenten onderzoeken echter wat hij in Phuket deed en waarom hij een pistool moet dragen als hij slechts een toerist is.

4. Phuket heeft in totaal 2 doden met 40 gewonden en 41 ongevallen aangekondigd in zeven dagen (29 december 2023 – 4 januari 2024) van de Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne voor het nieuwe jaar.

Een 33-jarige mannelijke chauffeur stierf nadat zijn pick-up in Thalang in botsing kwam met een andere pick-up en een sedan, het eerste sterfgeval dat werd gemeld tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Phuket.

Een Thaise rijder kwam om het leven en een buitenlandse rijder raakte gewond nadat een grote fiets in Kathu in botsing kwam met een kleinere motor.

De volgende grote campagne voor de veiligheid van ongevallen zal plaatsvinden tijdens Songkran in april.

5. Een Russische man werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij naar verluidt een minderjarige onder de 18 jaar bij zijn ouders had weggenomen.

Hij wordt ervan beschuldigd een minderjarige van meer dan 15 jaar oud, maar niet ouder dan 18 jaar oud, van zijn ouders of voogd te hebben weggenomen, ook al was daar toestemming voor gegeven.

Dat was het voor deze week, gelukkig nieuwjaar!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.