Duitse president bezoekt deze maand Thailand

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Duitse president Frank-Walter Steinmeier zal op 24 januari een regeringsdelegatie leiden voor een driedaags bezoek aan Thailand, het eerste staatsbezoek van een Duitse president aan het land sinds de reis van Johannes Rau in 2002. Steinmeier , die sinds maart 2017 in functie is, zal worden vergezeld door zijn vrouw, Elke Büdenbender.

Het bezoek, op uitnodiging van premier Srettha Thavisin, heeft tot doel de bilaterale betrekkingen tussen Thailand en Duitsland te versterken. Een belangrijk onderdeel van de agenda is een ontmoeting met de Thaise premier in het Government House op 25 januari, waar de leiders toezicht zullen houden op de ondertekening van overeenkomsten met betrekking tot het spoorwegsysteem en wetenschappelijke samenwerking.

Er staat ook een diner in Government House gepland, georganiseerd door Srettha ter ere van Steinmeier, zijn echtgenote en de Duitse delegatie. Dit zal worden gevolgd door een audiëntie bij Hunne Majesteiten Koning en Koningin in Dusit Palace.

Het doel van Srettha voor dit bezoek is om de betrekkingen tussen Thailand en Duitsland te verheffen tot een strategisch partnerschap, waarbij de nadruk ligt op politieke samenwerking, handel, investeringen, energie, veiligheid en het aanpakken van de klimaatverandering.

Het schema van Steinmeier in Thailand omvat een rondleiding door de Mercedes-Benz-fabriek in de provincie Samut Prakan en een bezoek aan het drijvende zonnepark van de Sirindhorn Dam, dat door de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT) wordt gepresenteerd als 's werelds grootste hydro-drijvende hybride zonne-energieproject. . Het Inclusive Sustainable Rice Landscape Project, het Pha Taem National Park in het noordoosten en het Museum of Contemporary Art in Bangkok staan ​​ook op zijn programma.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.