Legercommandant weerlegt beweringen over juridische stappen vanwege traditionele kledij

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Commandant van de Vierde Legerregio, luitenant-generaal Santi Sakuntanak, heeft de beschuldigingen afgewezen dat er juridische stappen worden ondernomen tegen zuidelijke jongeren wegens het dragen van traditionele Maleisische kledij op een culturele beurs, en verduidelijkt dat de individuen in plaats daarvan werden opgeroepen vanwege hun betrokkenheid bij separatisme-gerelateerde activiteiten .

Bij het bespreken van de kwestie benadrukte luitenant-generaal Santi de steun van de Thaise autoriteiten voor culturele expressie, daarbij verwijzend naar een eerdere beurs waar zonder bezwaar een traditionele Maleisische kostuumwedstrijd werd gehouden. Hij riep op tot het beëindigen van de verspreiding van verkeerde informatie over deze kwestie.

Luitenant-generaal Pramote Promin, woordvoerder van het Leger van de 4e Regio, merkte op dat bepaalde groepen de Maleisische cultuurbeurs echter hadden misbruikt voor hun eigen agenda's. Dit omvatte activiteiten waarbij poëzie werd aangehaald die separatisme aanmoedigde en het tonen van vlaggen die verband hielden met separatistische facties.

De autoriteiten hebben bevestigd dat de juridische acties tegen de groep geen verband houden met hun kledingkeuze. In plaats daarvan zijn de afgegeven dagvaardingen gekoppeld aan activiteiten uit het verleden. Ze verzekerden dat elk individu eerlijk werd behandeld en dat er geen aanklacht zou worden ingediend, tenzij bewezen werd dat hij schuldig was aan een misdrijf.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.