Phuket-tourbuschauffeur dumpt toeristen langs de weg, leidt politie op wilde achtervolging die eindigt in crash – video

Phang Nga-

Een tourbus vloog in brand in Phang Nga na een ongeval nadat een chauffeur toeristen langs de kant van de weg in Phuket had gedumpt en met de politie wegreed voor een achtervolging van meer dan 70 kilometer.

Dat vertelde de politie van Tha Chatchai aan de Phuket Express op zaterdag 6 januarith) kregen ze van een reisorganisatie in Phuket te horen dat een buschauffeur toeristen schijnbaar zonder reden achterliet in een winkel in Kathu, Phuket. Hij zou ook een medewerker van het bedrijf hebben aangevallen die hem ervan probeerde te weerhouden met de bus weg te rijden. Dit leidde ertoe dat de politie werd opgeroepen om de bus te achtervolgen.

De bus was op weg naar het noorden van Phuket en had onlangs het Phuket Checkpoint verlaten naar het Thai Mueang-district in Phang Nga.

De politie van Tha Chatchai volgde de bus en de bus botste tegen een elektriciteitspaal langs de weg op de Oude Markt en vloog in brand. Brandweerlieden werden ter plaatse opgeroepen om de brand te blussen.

De bestuurder, die niet gewond raakte, probeerde weg te rennen, maar dat mislukte en werd uiteindelijk gearresteerd. Hij sprak in kringetjes en wordt momenteel getest op illegale drugs.

Zijn naam werd niet vrijgegeven aan de Thaise pers. Het is onduidelijk waarom hij de toeristen dumpte en waardoor de woordenwisseling begon.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.