Chinese toerist sterft na snorkelen in Phang Nga

Phang Nga-

Een Chinese toerist uit Phuket stierf na een snorkelongeluk nabij een eiland in het Khura Buri-district.

Het Royal Thai Navy-station op de Similan-eilanden vertelde aan de Phuket Express dat ze op vrijdag (5 januari) door het personeel van het Similan National Park op de hoogte waren gebracht dat een Chinese toerist bewusteloos raakte tijdens het snorkelen nabij het Negende Eiland (Koh Gao).

Ze snelden ter plaatse om de 30-jarige Chinese man te vinden die bewusteloos was en geen pols had. Ze bleven hem reanimeren terwijl ze hem met spoed naar een ziekenhuis aan land in Phang Nga brachten. Helaas werd hij bij aankomst dood verklaard ondanks de inspanningen van het medisch personeel en werd zijn lichaam teruggebracht naar het Vachira Phuket Hospital.

Een onbekende gids vertelde aan The Phuket Express dat de Chinese toerist Thailand alleen had bezocht, maar zich onlangs bij een reisgroep had aangesloten en in een hotel in Phuket had verbleven. Hij ging met het reisgezelschap op een eendaagse reis naar Phang Nga toen het ongeval plaatsvond.

Vanaf het moment van schrijven onderzoeken relevante functionarissen precies wat er mis is gegaan terwijl de toerist aan het snorkelen was en hoe hij is overleden. De naam van het slachtoffer werd door de autoriteiten van Phang Nga verborgen gehouden om ervoor te zorgen dat er op de juiste wijze contact werd opgenomen met zijn familie en de ambassade.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.