Inspanningen ter ondersteuning van de overstromingen in Zuid-Thailand worden geïntensiveerd

PERSBERICHT:

Legerregio 4 heeft instructies gegeven aan ambtenaren om de slachtoffers van de overstromingen in het Zuiden dringend te helpen nu de situatie weer normaal wordt.

Luitenant-generaal SantiSakuntanark, commandant van de 4e legerregio, verklaarde dat alle sectoren voorbereid waren en hulp hebben verleend voor, tijdens en na de overstroming, wat hielp bij het beheersen van de situatie.

Hij erkende de grote schade die door de overstromingen was veroorzaakt, onder meer aan huizen, openbare eigendommen en overheidsfaciliteiten, die hij als niet te overzien had.

De commandant voegde eraan toe dat het leger heeft gecoördineerd met verschillende overheidsdepartementen en personeel en uitrusting heeft ingezet om burgers tijdens de noodsituatie snel te helpen.

Momenteel, nu de overstromingssituatie afneemt, ligt de focus van het leger op herstel, rehabilitatie en het bieden van hulp en compensatie aan de burgers die door de overstromingen zijn getroffen.

De hulp wordt versneld door de samenwerking van krachten uit alle sectoren, waaronder het leger, de politie, administratieve autoriteiten, de particuliere sector en burgers, die allemaal vooruitgang boeken om de ontberingen van de getroffen burgers te verlichten.

Deze inspanningen omvatten onder meer het helpen schoonmaken van huizen, overheidsgebouwen, scholen, moskeeën en wegen die beschadigd zijn, met als doel burgers in staat te stellen deze crisis te overwinnen en zo snel mogelijk terug te keren naar hun normale leven.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.