AOT klaar voor visumvrij Thailand-China-beleid, verwacht een boost in het Chinese toerisme

PERSBERICHT:

(NNT) – Na de goedkeuring door de Thaise regering van een permanente visumvrije regeling met China, is Airports of Thailand (AOT) bereid het VISA FREE-beleid te ondersteunen.

Het bureau heeft samengewerkt met relevante instanties om de processen voor zowel inkomende als uitgaande passagiers te vergemakkelijken, waardoor de doorstroming wordt gewaarborgd zonder opstoppingen te creëren bij verschillende servicepunten, vooral in immigratie- en bagageafhaalgebieden. Het heeft ook geïntegreerde technologie voor extra gemak.

Daarnaast heeft AOT een marktstimuleringsproject voor de luchtvaart gelanceerd om luchtvaartmaatschappijen aan te trekken om de frequentie van vluchten en internationale passagiers te verhogen.

Luchtvaartmaatschappijen die reguliere internationale vluchten uitvoeren, inclusief chartervluchten en niet-lijnvluchten of leasevluchten, krijgen een korting van 175 baht per extra passagier, bovenop het goedgekeurde vluchtschema.

Hiervoor geldt een maximale korting van 75% op de landingsservicekosten voor de extra vluchten. Het programma is met terugwerkende kracht van kracht van 1 november 2023 tot en met 31 maart 2024.

Er is ook een project voor luchtvaartmaatschappijen die nieuwe vliegroutes openen, waarbij AOT kortingen zal overwegen op landingsgelden voor vliegtuigen, parkeertarieven voor vliegtuigen en het gebruik van luchtbruggen.

AOT verwacht dat de VISA FREE-maatregel in 2024 meer dan 8 miljoen Chinese toeristen naar Thailand zal trekken, een herstel van 75% vergeleken met 2019 toen 11.1 miljoen Chinese toeristen Thailand bezochten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.