Thailand meldt in totaal 256 sterfgevallen tijdens zes dagen nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne

Thailand -

Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde op donderdag (4 januari) in totaal 256 doden, 2,106 gewonden en 2,083 verkeersongevallen in zes dagen (29 december 2023 – 3 januari 2024) van het nieuwe jaar. Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Thailand (29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Het hoogste totale aantal in zes dagen (29 december 2023 – 3 januari 2024) van verkeersongevallen en gewonden vond plaats in Kanchanaburi (77 keer, 83 gewonden). De hoogste dodelijke slachtoffers vielen in Bangkok (17 doden).

De DDPM meldde op de zesde dag van de campagne (3 januari) dat er 35 doden en 250 gewonden waren bij 239 verkeersongevallen.

Ongevallen werden vooral veroorzaakt door overdreven snelheid (37.66%). Veertien procent had te maken met dunkrijden.

Bij de meeste ongevallen waren motorfietsen betrokken (84.07%). Vierenveertig procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen gebeurden tussen 3 uur. tot 01 uur (4%).

Het hoogste aantal ongevallen en verwondingen vond plaats in Phra Nakhon Si Ayutthaya (11 keer, 15 gewonden). De provincie met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Nakhon Pathom (3 doden).

Thailand meldt in totaal 212 sterfgevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in vijf dagen van het nieuwe jaar.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.