Vijf bootchauffeurs in Phuket testen positief op illegale drugs

Phuket -

Vijf bootchauffeurs testten onlangs na een willekeurige controle positief op illegale drugs op een pier in Thalang.

Onze eerdere verhalen:

Een vijfjarig Russisch meisje werd dood verklaard en een bootkapitein viel bewusteloos en raakte gewond na een bootongeluk in Phuket. Bovendien liepen zes buitenlandse toeristen en een bemanningslid van de boot verschillende verwondingen op nadat hun speedboot bij hetzelfde ongeval neerstortte op rotsen nabij het Maithon-eiland in Chalong.

Bij de drugstest werd amfetamine, een illegale drug, aangetroffen in de bloedbaan van de bootkapitein. De bemanning van de boot wordt ook getest op drugs, hoewel de resultaten niet onmiddellijk beschikbaar waren.

Nu voor de update:

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, heeft opdracht gegeven om drugstests uit te voeren voor bootchauffeurs op pieren in Phuket na een dodelijk bootongeluk waarbij een jong Russisch meisje om het leven kwam, waarbij de kapitein later positief testte op amfetaminen. Op woensdag (3 januarird) voerde een team van relevante autoriteiten willekeurige drugstests uit voor bootchauffeurs op de Ao Po-pier in Pa Klok.

In totaal werden 65 bootbestuurders getest. Daarvan testten er vijf positief op illegale drugs. Ze worden meegenomen voor een drugsbehandeling en afkickkliniek, maar het was niet meteen duidelijk of ze hun vaarbewijs zouden verliezen of dat ze wettelijke boetes of straffen zouden krijgen.

De namen van de vijf personen die positief testten, werden niet vrijgegeven door de autoriteiten van Phuket, noch werden de exacte medicijnen waarvoor ze positief testten bekendgemaakt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.