Britse man gearresteerd met pistool en munitie in Phuket

Phuket -

Een Britse man werd in Wichit gearresteerd met een pistool en kogels na een ruzie met een man die hij een ‘vriend’ noemde in een Tuk Tuk-taxi in Kamala.

De politiechef van Kamala, kolonel Somsak Thongkleang, vertelde aan de Phuket Express dat de politie van Kamala en de Royal Phuket Immigration op dinsdagavond (2 januari) een man hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Bryant, 39 jaar oud, met de Britse nationaliteit.

Van hem werd een 9 mm Sig Sauer-pistool met 50 kogels in beslag genomen. Hij werd naar het politiebureau van Kamala gebracht waar hij werd beschuldigd van het bezit van een vuurwapen en munitie zonder wettelijke toestemming en het dragen van een vuurwapen in het openbaar zonder wettelijke toestemming.

De arrestatie volgde op nieuwjaarsnacht (1 januari).st) kreeg de politie van Kamala van een onbekende Tuk Tuk-taxichauffeur te horen dat een buitenlandse passagier een pistool had. De taxi vervoerde twee buitenlandse passagiers van Patong naar Kamala. De twee mannen begonnen in de Tuk Tuk-taxi ruzie te maken over een niet nader gespecificeerde zaak, die escaleerde, en de heer Brant zou naar verluidt het pistool tevoorschijn hebben gehaald en de stompe kant ervan hebben gebruikt om het gezicht van de ander te slaan toen ze in Soi Paradise 1, Kamala waren. De politie trof ter plaatse een kogelpatroon aan en de politie identificeerde de verdachte later positief.

De politie ontdekte dat de heer Bryant van Kamala naar Wichit was verhuisd, waar hij na het incident werd gearresteerd. Hij vertelde de politie dat hij dronken was en ruzie had met zijn vriend die hij op Patong Beach had ontmoet. De naam van de vriend werd niet aan de media gegeven. Bryant dumpte het pistool en de kogels in de buurt van de Mueang Chao Fa-lagune aan de Chao Fa West Road in Wichit. De heer Bryant beweerde dat hij het wapen van een Thaise persoon op Patong Beach had geleend uit zelfbescherming, maar de identiteit van deze persoon werd ook niet aan de media gegeven. Het was ook onduidelijk waarom een ​​‘toerist’ een wapen nodig zou hebben voor bescherming in Thailand.

Phuket Immigration vertelde de Phuket Express dat de heer Bryant vorig jaar drie keer Thailand binnenkwam via de luchthaven Suvarnabhumi en in Phuket verbleef. Zijn Instagram-posts lijken te pronken met zijn luxe levensstijl, waarbij hij met een persoonlijk vliegtuig naar vele landen reist.

Zijn huidige visum is een toeristenvisum voor drie maanden. Agenten onderzoeken echter wat hij in Phuket deed en waarom hij een pistool moet dragen als hij slechts een toerist is. Immigratie wilde niet onmiddellijk commentaar geven op de vraag of zijn visum zou worden ingetrokken en op de zwarte lijst zou worden geplaatst of zou worden gedeporteerd na zijn juridische zaken, en zei alleen dat ze doorgingen met het onderzoeken van de heer Bryant en eventuele connecties met illegale bedrijven of ondernemingen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.