Thailand gaat vanaf 1 maart 2024 permanent afstand doen van visa met China om het toerisme en de economie te stimuleren

nationaal-

Op 10 januari 10 om 2 uur maakte de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, na de Thaise kabinetsvergadering publiekelijk een conclusie bekend over het stimuleren van het internationale toerisme en de Thaise nationale economie.

De Thaise regering overwoog een aanpassing van de accijnzen en heffingenstructuren, waaronder belastingvrije Thaise lokale alcoholische dranken en een herziening van de daarmee verband houdende wetten door de Thaise accijnsafdeling ter ondersteuning van Thaise lokale alcoholische dranken.

Bovendien heeft de Thaise regering, met betrekking tot de vrijstelling van visa voor Chinese toeristen, die op 29 februari 2024 zou aflopen, goed nieuws om aan te kondigen dat de visa van beide landen wederzijds moeten worden kwijtgescholden. China overwoog vanaf 1 maart 2024 permanent af te zien van visa, waardoor wederzijds visumvrij reizen tussen beide landen mogelijk werd.

Eerder stelde China visa vrij voor vijf landen, met uitzondering van Thailand.

Srettha zei dat het belangrijk was voor toeristen die naar Thailand en China wilden reizen. Het Thaise ministerie van Public Relations en relevante instanties kregen een bevel om zich voor te bereiden op het openen van de grens en om goede zorg voor toeristen te garanderen, merkte de Thaise premier op.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.