Thailand meldt in totaal 212 sterfgevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in vijf dagen van het nieuwe jaar

Thailand -

Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde op woensdag (3 januari) in totaal 212 doden, 1,860 gewonden en 1,839 verkeersongevallen in vijf dagen (29 december 2023 – 2 januari 2024) van het nieuwe jaar. Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Thailand (29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Het hoogste totaal aantal verkeersongevallen en gewonden in vijf dagen (29 december 2023 – 2 januari 2024) vond plaats in Kanchanaburi (69 keer, 73 gewonden). De hoogste dodelijke slachtoffers vielen in Bangkok (15 doden).

De DDPM meldde op de vijfde dag van de campagne (2 januari) dat er 21 doden en 284 gewonden waren bij 266 verkeersongevallen.

Ongevallen werden vooral veroorzaakt door overdreven snelheid (40.60%). Veertien procent had te maken met dunkrijden.

Bij de meeste ongevallen waren motorfietsen betrokken (87.01%). Zesenveertig procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 4 uur. tot 01 uur (5%).

Het hoogste aantal ongevallen vond plaats in Kanchanaburi en Songkhla (12 keer). Het hoogste aantal gewonden viel in Kanchanaburi (17 gewonden). De provincie met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Songkhla (3 doden).

Gerelateerde artikelen:

Thailand meldt in totaal 190 sterfgevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in vier dagen van het nieuwe jaar

Phuket treft eerste dode tijdens de Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne op de vijfde dag van het nieuwe jaar

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.