De Thaise minister van Toerisme maakt cijfers over buitenlandse toeristen voor 2023 bekend, waarin de toestroom van nieuwjaar wordt benadrukt

nationaal-

Op 2 januari 2024 maakte mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, de Thaise minister van Toerisme en Sport, publiekelijk statistieken bekend van buitenlandse toeristen die Thailand in 2023 bezochten, met meer dan 28 miljoen individuen, die een inkomen genereerden van meer dan 1.2 biljoen baht.

De top vijf landen waren Maleisië (4,563,020 toeristen), China (3,519,735 toeristen), Zuid-Korea (1,658,688 toeristen), India (1,626,720 toeristen) en Rusland (1,481,878 toeristen).


Tijdens de laatste week van december 2023 lieten de statistieken een afnemend aantal buitenlandse toeristen zien met 0.9% vergeleken met de week ervoor, omdat de groep toeristen, vooral in Azië, het internationale reizen vanaf 30 december 2023 vertraagde.

Uit de statistieken bleek echter dat tijdens de nieuwjaarsvieringen en wintervakanties een toenemend aantal toeristen in andere regio's aanwezig was. Als gevolg hiervan bezochten ruim 789,643 toeristen Thailand de afgelopen week, wat in aantal met 7,165 daalde vergeleken met de week ervoor.

Bovendien steeg het aantal Russische en Chinese toeristen met respectievelijk 12.84% en 4.95% ten opzichte van de week ervoor. Het aantal Maleisische, Koreaanse en Indiase toeristen daalde met respectievelijk 18.59%, 10.52% en 3.60% vergeleken met de week ervoor.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.