Phuket treft eerste dode tijdens de Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne op de vijfde dag van het nieuwe jaar

Phuket -

Phuket heeft de eerste dood aangekondigd met 29 gewonden en 29 ongevallen in vijf dagen (29 december 2023 – 2 januari 2024) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne (29 december).th2023 tot 4 januari 2024).

Het Phuket Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) Office vertelde de Phuket Express op woensdag (3 januari) details over de vijfde dag van de veiligheidscampagne (2 januari).

Er waren 3 verkeersongevallen met 2 gewonden en 1 dode op de vijfde dag (2 januari). Eén verkeersongeval met één gewonde vond plaats in het district Mueang Phuket. In Thalang vonden twee verkeersongevallen plaats met 1 gewonde en 1 dode. Er waren geen verkeersongelukken in het Kathu-district.

Bij twee verkeersongevallen waren motorfietsen betrokken en bij één was een pick-up betrokken.

Drie daarvan hadden te maken met snelheidsovertredingen.

Alle drie de ongevallen vonden plaats op rechte wegen.

Phuket heeft nu in totaal één dodelijk slachtoffer gehad, op de vijfde dag van de campagne.

Een 33-jarige mannelijke chauffeur stierf nadat zijn pick-up in Thalang in botsing kwam met een andere pick-up en een sedan, het eerste sterfgeval dat werd gemeld tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Phuket.

Phuket meldt in totaal 26 ongevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in vier dagen van het nieuwe jaar

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.