Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: overstromingen, bootrampen en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 25 december 2023, tot zondag 31 december 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Veertien buitenlandse toeristen en twee Thais zijn gered nadat water in een boot in het Khura Buri-district lekte.

Het was een zeer zware week wat betreft bootrampen in Thailand.

2. De heer Surapong Piyachote, de vice-minister van Transport, maakte op 4 december om 45 uur publiekelijk het onderzoek bekend naar een stroomrail die van de Pink Line, Samakkhi MRT-station, Nonthaburi, viel.

Het onderzoek loopt nog.

3. Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldt dat vijf provincies in het zuiden van Thailand te kampen hebben met overstromingen als gevolg van de aanhoudende zware regenval.

Premier Srettha Thavisin bezocht op 26 december de provincie Narathiwat om de aanhoudende ernstige overstromingen in het district Ra-ngae aan te pakken.

Overstromingen zijn in deze tijd van het jaar gebruikelijk in Zuid-Thailand, terwijl een groot deel van de rest van Thailand zich in het droge seizoen bevindt.

4. In een recent rapport van World of Statistics is Bangkok in 2023 gekroond tot de meest bezochte stad ter wereld, met maar liefst 22.78 miljoen bezoekers. Opvallend is dat Thailand drie steden in de top 20 heeft, waarbij Phuket op de 14e plaats staat en Pattaya op de 15e plaats.

TPN-media merkt echter op dat sommige pers deze lijst hebben betwist.

5. Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde (30 december) in totaal 34 doden, 335 gewonden en 339 verkeersongevallen op de eerste dag (29 december) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Thailand ( 29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Het Thaise Ministerie van Reclassering rapporteerde op de eerste dag (515 december) in totaal 29 gevallen van rijden onder invloed in Thailand.th) van de Nieuwjaarszevendaagse Verkeersveiligheidscampagne (29 december 2023 – 4 januari 2024).

Blijf veilig op de wegen daar!
Dat was alles voor deze week, gelukkig nieuwjaar!
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.