Thailand streeft naar enorme inkomsten uit toerisme in 2024

PERSBERICHT:

(NNT) – De regering richt zich op de toeristische sector om dit jaar 3.5 biljoen baht te genereren, waarbij Thailand wordt gepromoot als bestemming voor het hele jaar door. In 2023 verwelkomde het land ruim 27 miljoen toeristen, aangevoerd door bezoekers uit Maleisië en China. Van januari tot december bereikten de toeristenaantallen 27.25 miljoen, in lijn met de overheidsdoelstellingen.

Maleisië, China, Zuid-Korea, India en Rusland leverden de grootste bijdrage aan deze cijfers. De overheid streeft ernaar de inkomsten uit toerisme te vergroten door zowel populaire als minder bekende locaties onder de aandacht te brengen.

Het inkomstendoel is verdeeld tussen binnenlands (1 biljoen baht) en internationaal (2.5 biljoen baht) toerisme. De Tourism Authority of Thailand (TAT) en de Thaise Kamer van Koophandel promoten actief provincies als Phrae, Lampang en Nakhon Sawan vanwege hun onaangeboorde toeristische potentieel.

De TAT benadrukt de positieve impact van visumvrij beleid voor landen als Kazachstan, China en Rusland, met plannen om deze voordelen uit te breiden. Er is ook een discussie over de invoering van meervoudige visa.

Toeristenorganisaties roepen ook op tot verdere overheidssteun, waarbij ze het economische belang van het toerisme benadrukken, vooral in de toegangspoortregio's zoals de provincie Nakhon Ratchasima, die bekend staat om zijn drie UNESCO-locaties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.