Thailand verwelkomt in 2024 negen nieuwe luchtvaartmaatschappijen

PERSBERICHT:

(NNT) – De regering heeft haar zinnen gezet op het aantrekken van 40 miljoen buitenlandse toeristen in 2024, tegen 27 miljoen in 2023, ondersteund door de lancering van negen nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Dit doel komt op een moment dat de toeristische sector van het land tekenen van herstel vertoont van de COVID-19-pandemie, geholpen door versoepelde reisbeperkingen en de heropening van de internationale grenzen.

De nieuwe luchtvaartmaatschappijen die hun activiteiten gaan opstarten zijn Asian Aerospace Service, Siam Seaplane, Real Cool Air, Avanti Air Sarter, Landarch Airlines, Bangkok Helicopter Services, Pattaya Airways, Asia Atlantic Airlines en P80 Air. Terwijl sommigen zich zullen concentreren op regionale en binnenlandse vluchten, zullen anderen naar verwachting capaciteit toevoegen aan de Thaise luchtvaartmarkt, mogelijk ook op internationale routes.

Deze luchtvaartmaatschappijen ontvangen financiële steun van de overheid, die verwacht dat ze banen zullen creëren en de economische groei zullen stimuleren. In 2023 telden Thaise luchthavens ongeveer 100 miljoen passagiers, en de Airports of Thailand Plc (AOT) voorspelt een verdere stijging tot 130 miljoen passagiers in het fiscale jaar 2024. Deze projectie duidt op een terugkeer naar het passagiersniveau van bijna vóór de pandemie in 2019.

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) voorspelt ook een heropleving van de luchtvaartindustrie in 2024, in lijn met de algemene verwachting van een herstel naar bijna pre-COVID-omstandigheden. Deze ontwikkeling staat op het punt om het komende jaar aanzienlijk bij te dragen aan de toeristische en economische sectoren van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.