De grootste verhalen van Phuket van de afgelopen week: buitenlander gearresteerd wegens poging tot moord, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 25 december tot en met zondag 31 december 2023.

1. Een Russische man is op de internationale luchthaven van Phuket gearresteerd nadat hij naar verluidt betrokken was bij de poging tot moord op een buitenlandse man.

Phuket Immigration heeft bevestigd dat een Russische man die werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket, naar verluidt een schutter had ingehuurd om een ​​andere Russische man neer te schieten op Boat Avenue in Cherng Talay.

De zaak heeft velen op sociale media gefascineerd.

2. Jaarlijkse religieuze ceremonies werden gehouden op de Tsunami Memorial Wall in Maikhao voor de 19eth herdenkingsjaar voor de slachtoffers van de Tsunami op Tweede Kerstdag 2004 in Phuket.

Wij hier bij The Phuket Express betuigen ons medeleven aan de overlevenden en familieleden van de slachtoffers.

3. Achtentwintig Chinese staatsburgers die het land binnenkwamen met een toeristenvisum werden gearresteerd nadat ze illegaal waren aangetroffen op een bouwplaats in Cherng Talay.

Ze werden aangetroffen tijdens bouw- en interieurwerkzaamheden. Ze ontvingen 3,000 baht per dag, maar kregen te horen dat ze pas betaald zouden krijgen na twee maanden werken.

4. Phuket heeft in totaal vier verkeersongevallen met vier gewonden aangekondigd op de eerste dag (29 december).th) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne.

Phuket heeft in totaal 12 verkeersongevallen met 12 gewonden aangekondigd in twee dagen (29 december – 30 december) van de Nieuwjaars Zevendaagse Verkeersveiligheidscampagne (29 december).th2023 tot 4 januari 2024).

Er werden geen sterfgevallen gemeld.

5. Een Russische tiener werd gearresteerd nadat hij naar verluidt had geprobeerd met een mes de nek van zijn eigen moeder door te snijden in Thalang.

De jonge Russische man was in nood bij het toeristenpolitiebureau van Phuket aangekomen en zou de verdachte kunnen zijn.

Dat was het voor deze week, gelukkig nieuwjaar!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.