Thailand meldt in totaal 71 sterfgevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in twee dagen van het nieuwe jaar

FOTO: Korattimes

Thailand -

Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde op zondag (31 december) in totaal 71 doden, 739 gewonden en 724 verkeersongevallen in twee dagen (29 december – 30 december) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheid campagne in Thailand (29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Het hoogste totaal aantal verkeersongevallen in twee dagen (29 december – 30 december) vond plaats in Khon Kaen (31 keer). De provincie met het hoogste aantal gewonden waren Khon Kaen en Tak (30). De hoogste dodelijke slachtoffers vielen in Prachin Buri en Bangkok (5 doden).

De DDPM meldde op de tweede dag van de campagne (30 december) dat er 37 doden en 404 gewonden waren bij 385 verkeersongevallen.

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door overdreven snelheid (34.55%), gevolgd door rijden onder invloed (22.60%).

Bij de meeste ongevallen waren motorfietsen betrokken (85.29%). Achtendertig procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 6 uur. tot 01 uur (9%).

Het hoogste aantal ongevallen en gewonden vond plaats in Tak, het westen van Thailand (18 keer en 18 gewonden). De provincie met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Bangkok (4 doden).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.