Thailand meldt in totaal 128 sterfgevallen tijdens de zevendaagse verkeersveiligheidscampagne in drie dagen van het nieuwe jaar

FOTO: Ruam Katanyu Bang Kaen

Thailand -

Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde op maandag (1 januari) in totaal 128 doden, 1,151 gewonden en 1,150 verkeersongevallen in drie dagen (29 december – 31 december) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheid campagne in Thailand (29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Het hoogste totale aantal verkeersongevallen en gewonden in drie dagen (29 december – 31 december) was in Kanchanaburi (44 keer, 43 gewonden). De hoogste dodelijke slachtoffers vielen in Bangkok (8 doden).

De DDPM meldde op de derde dag van de campagne (31 december) dat er 51 doden en 416 gewonden waren bij 424 verkeersongevallen.

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door overdreven snelheid (37.26%), gevolgd door rijden onder invloed (32.78%).

Bij de meeste ongevallen waren motorfietsen betrokken (86.91%). Zevenendertig procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 0 uur 's ochtends. tot 01:0 uur (10%).

Het hoogste aantal ongevallen vond plaats in Kanchanaburi, het westen van Thailand (18 keer). Het hoogste aantal gewonden was in Nakhon Si Thammarat (20 gewonden). De provincie met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers waren Nakhon Phanom en Udon Thani (4 doden).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.