Toerisme in Krabi stijgt: ruim 3.4 miljoen bezoekers in 2023, verwacht 1 miljard baht aan inkomsten tijdens nieuwjaarsvieringen

Krabi—

Op 30 december 2023 maakte de heer Aman Madadam, de directeur van het kantoor van TAT in Krabi, publiekelijk de situatie op het gebied van toerisme in Krabi in 2023 bekend. Er werd gemeld dat van januari tot november meer dan 3.4 miljoen toeristen Krabi bezochten.

Volgens de statistieken van Aman waren er 1,916,307 Thaise toeristen en 1,495,609 buitenlandse toeristen. De gemiddelde hotelbezettingsgraad bedroeg 67.79%, wat resulteerde in een totaal gegenereerd inkomen uit toerisme van 26 miljard baht.

De directeur van het kantoor van TAT in Krabi voegde eraan toe dat tijdens de nieuwjaarsvieringen veel mensen een bezoek brachten aan Krabi in veel gebieden, zoals Phi Phi Island, Railay Bay, Ao Nang en vooral Maya Bay, waar dagelijks meer dan 6,000 toeristen kwamen, wat meer dan 2 bezoekers opleverde. miljoen baht.

Ambtenaren van de provincie Krabi en relevante instanties zorgden tijdens de nieuwjaarsvieringen voor de veiligheid van de levens en eigendommen van de toeristen. Er werd geschat dat meer dan 60,000 toeristen Krabi en andere toeristische attracties zouden bezoeken, wat tijdens de nieuwjaarsvakantie meer dan 1 miljard baht zou opleveren, merkte de directeur van TAT’s kantoor in Krabi op.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.