34 doden en 339 verkeersongevallen gemeld in Thailand op de eerste nieuwjaarsdag Zevendaagse verkeersveiligheidscampagne

FOTO: Drakenredding Prachinburi

Thailand -

Het Thaise Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporteerde (30 december) in totaal 34 doden, 335 gewonden en 339 verkeersongevallen op de eerste dag (29 december) van de Nieuwjaarszevendaagse verkeersveiligheidscampagne in Thailand ( 29 december 2023 tot 4 januari 2024).

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door overdreven snelheid (39.23%), gevolgd door rijden onder invloed (23.01%).

Bij de meeste ongevallen waren motorfietsen betrokken (86%). Eenenveertig procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 6 uur. tot 01 uur (9%).

Het hoogste aantal ongevallen en gewonden vond plaats in Khon Kaen (Noordoost-Thailand) (24 keer en 23 gewonden). De provincie met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Prachinburi (4 doden).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.