Veertien buitenlandse toeristen gered nadat water lekt in boot in Phang Nga

Phang Nga-

Veertien buitenlandse toeristen en twee Thais zijn gered nadat water in een boot in het Khura Buri-district lekte.

Het Similan National Park vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week vanaf een duikboot nabij het Bon-eiland op de hoogte waren gebracht dat er water in de boot was gelekt dat ze niet snel konden verwijderen.

Een andere boot die in de buurt was, hielp veertien buitenlandse toeristen en twee Thais op hun boot over te zetten terwijl ze wachtten op hulp van de nationale parkdienst.

Alle betrokkenen zijn uiteindelijk veilig aangekomen op de Thap Lamu Pier in het Thai Mueang-district. De boot werd veilig terug naar het land getrokken.

De exacte oorzaak van het incident werd op het moment van schrijven nog onderzocht.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het Khuri Buri-district.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Drie mensen zijn gered nadat water in een boot op een eiland in Phuket lekte.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.