Achtentwintig Chinese staatsburgers met toeristenvisa gearresteerd wegens illegaal werken op bouwplaats Thalang

Thalang-

Achtentwintig Chinese staatsburgers die het land binnenkwamen met een toeristenvisum werden gearresteerd nadat ze illegaal waren aangetroffen op een bouwplaats in Cherng Talay.

Dat vertelde de politie van Regio 8 aan de Phuket Express op dinsdag 26 decemberth) inspecteerden zij en het Phuket Employment Office een bouwplaats bij een hotel in Baan Layan. Achtentwintig Chinese staatsburgers, waaronder 27 mannen en een vrouw, werden gearresteerd.

Ze werden aangetroffen tijdens bouw- en interieurwerkzaamheden. Toen ze Thaise wetshandhavers zagen, probeerden ze te ontsnappen, maar ze werden allemaal gearresteerd. Ze werden naar het politiebureau van Cherng Talay gebracht, waar ze werden beschuldigd van werken zonder toestemming.

Ze vertelden een tolk dat ze met een toeristenvisum het land waren binnengekomen. Een Chinese man die zich alleen identificeerde als meneer Her, haalde hen op van de internationale luchthaven van Phuket om naar een werkkamp te gaan. Ze werden niet gedwongen hun werk te doen en begonnen om 8 uur met werken. voordat hij om 00 uur een lunchpauze nam en om 1 uur weer aan het werk ging. tot 30 uur.

Ze ontvingen 3,000 baht per dag, maar kregen te horen dat ze pas betaald zouden krijgen na twee maanden werken. Meneer Haar zorgde ook voor hen in het werkkamp. De naam van de bouwplaats en het bedrijf zijn door de Thaise politie niet bekendgemaakt.

Het was onduidelijk of meneer Her werd opgespoord of dat er juridische vervolging tegen hem zou plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen:

Dertig Chinese staatsburgers werden gearresteerd nadat ze illegaal aan het werk waren op een bouwplaats in Thalang.

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, verwelkomde op maandagochtend 25 september de eerste Chinese vlucht in het kader van het visumvrijstellingsinitiatief.

Phuket verwelkomt toeristen uit China in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.