Drie mensen gered nadat er water lekt in een boot op een eiland in Phuket

Phuket -

Drie mensen zijn gered nadat water in een boot op een eiland in Phuket lekte.

Het Royal Thai Navy Third Area Command vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week vanaf de Atica-boot nabij Green Island (Koh Khaew) op de hoogte waren gesteld van de noodsituatie. Ze kwamen snel op hun locatie aan en drie mensen, twee mannen en een vrouw, werden gered en kwamen veilig aan in de diepzeehaven in Wichit. De vrouw had persoonlijke gezondheidsproblemen en moest in een rolstoel zitten.

De drie geredde mensen vertelden de agenten dat ze de zee in waren gegaan om de bootmotor te testen, maar dat er water in de boot lekte. De kapitein ontdekte dat de motor kapot was en ze besloten de boot naar het dichtstbijzijnde eiland, het Groene Eiland, te brengen terwijl ze op hulp riepen en wachtten.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het Khuri Buri-district.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.