Bangkok verzekert eerste plek in het wereldwijde aantal toeristen in 2023 en meest bezochte stad

nationaal —

In een recent rapport van World of Statistics is Bangkok in 2023 gekroond tot de meest bezochte stad ter wereld, met maar liefst 22.78 miljoen bezoekers. Opvallend is dat Thailand drie steden in de top 20 heeft, waarbij Phuket op de 14e plaats staat en Pattaya op de 15e plaats.

Op 27 december 2023 publiceerde World of Statistics zijn ranglijst, waarin de top 20 van steden wereldwijd werd onthuld op het gebied van toeristenaankomsten voor het jaar. Drie van de Thaise steden – Bangkok, Phuket en Pattaya – vallen op in de prestigieuze lijst, met Bangkok, de levendige hoofdstad, die de eerste positie veiligstelt met 22.78 miljoen bezoekers.

De ranglijst ontvouwt zich verder met Parijs, Frankrijk, dat de tweede plek veiligstelt met 19.10 miljoen toeristen, op de voet gevolgd door Londen, Engeland, op de derde positie met 19.09 miljoen bezoekers. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, neemt de vierde plaats in met 15.93 miljoen bezoekers, en Singapore claimt de vijfde plek met 14.67 miljoen toeristen.

Andere opmerkelijke steden in de top 20 zijn Kuala Lumpur, Maleisië (6e), New York, VS (7e), Istanbul, Turkije (8e), Tokio, Japan (9e) en Antalya, Turkije (10e). De lijst bevat ook Seoul, Zuid-Korea (11e), Osaka, Japan (12e), Mekka, Saoedi-Arabië (13e), Phuket, Thailand (14e), Pattaya, Thailand (15e), Milaan, Italië (16e), Barcelona, Spanje (17e), Palma, Spanje (18e), Bali, Indonesië (19e) en Hong Kong (20e).

Phuket heeft volgens World of Statistics 9.89 miljoen bezoekers verwelkomd, terwijl Pattaya 9.44 miljoen bezoekers heeft ontvangen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.