Premier bezoekt door overstromingen getroffen gebieden in Narathiwat

PERSBERICHT:

NARATHIWAT (NNT) – Premier Srettha Thavisin bezocht op 26 december de provincie Narathiwat om de aanhoudende ernstige overstromingen in het Ra-ngae-district aan te pakken. Vergezeld door overheidsfunctionarissen bood de premier steun aan meer dan 200 slachtoffers van de overstromingen, waaronder ouderen en kinderen, die onderdak kregen in een plaatselijk opvangcentrum.

Tijdens het bezoek benadrukte Srettha de noodzaak van betere waarschuwingssystemen voor overstromingen, waarbij hij de frequente aard van dergelijke rampen erkende. Hij deelde hulpgoederen uit, had contact met medische teams en bedankte officieren en vrijwilligers voor hun inspanningen om de getroffen gemeenschappen te helpen.

De premier overhandigde ook koninklijke diervoederschenkingen aan lokale boeren en controleerde een door het leger bediende mobiele keuken die voedsel serveerde aan de slachtoffers van de overstromingen.

Voordat hij zijn reis afsloot, bezocht Srettha een gemeenschap die verwoest was door de aanhoudende overstromingen om meer informatie over de crisis te verkrijgen. Hij benadrukte de cruciale noodzaak van paraatheid en riep op tot de implementatie van alomvattende strategieën om de aanhoudende dreiging van overstromingen in de provincie en het hele diepe zuiden te beheersen en te verzachten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.