UPDATE: Britse toeristen- en Thaise kookplaat vermist nadat duikboot kapseisde in Phang Nga

Phang Nga-

De zoektocht naar een Britse toerist en een Thaise kok is voortgezet nadat een duikboot kapseisde nabij een eiland in het Khura Buri-district.

Ons vorige verhaal:

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het Khuri Buri-district.

Nu voor de update:

Het Royal Thai Navy Third Area Command vertelde de Phuket Express dat de zoektocht sinds zaterdag (23 december) is voortgezetrd) met zowel een zee- als een luchtonderzoek.

Een reddingsvlot waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is van de duikboot, werd gevonden nabij het Tachai-eiland in het Thai Mueang-district, ongeveer 20 zeemijl van het incident.

De twee vermiste mensen zijn geïdentificeerd als een vrouwelijke Britse toerist, alleen geïdentificeerd als Valeria, en een vrouwelijke Thaise kok genaamd Lamai.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.