Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: veel boten kapseisden en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 18 december 2023, tot zondag 24 december 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. De rechter van het provinciale gerechtshof van Mukdahan las het vonnis voor in de beruchte moordzaak ‘Nong Chompoo’, waarbij de heer Chaiphol Wipha, beter bekend als oom Phon, werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en de aanklacht tegen zijn vrouw, mevrouw Somporn Labpho of tante werd afgewezen. Taen. Oom Phon is tegen het vonnis in beroep gegaan en is momenteel op borgtocht vrij.
  2. Thaise nationale media gaven op 5 december een update over het recente busongeluk op de lijn Bangkok-Nathawi, Thap Sakae, Prachuap Khiri Khan. Als gevolg hiervan vielen 16 slachtoffers en werden er veel gewonden gemeld. Dit incident heeft online tot grote discussies geleid over de transport- en busveiligheid in Thailand, onder meer over het garanderen dat chauffeurs voldoende rust hebben. Dit is te wijten aan het feit dat de politie heeft vastgesteld dat de bestuurder in slaap is gevallen.
  3. Thaise centrale opsporingsambtenaren en relevante instanties lanceerden een zoekactie op acht locaties in Chonburi, Samut Prakan en Bangkok, om een ​​Taiwanese magnaat te arresteren die naar verluidt een voormalige SEAL-instructeur had ingehuurd om te proberen zijn geadopteerde zoon en vrouw te vermoorden.
  4. Politieagenten van Pak Kret kregen een melding dat een stalen rail van een elektrische trein van Pink Line op de grond viel, waardoor veel auto's en een hoogspanningspaal beschadigd raakten op de Pak Kret-markt in Nonthaburi. Op het moment van schrijven werd het getroffen deel van de Roze Lijn gesloten voor onderzoek door relevante instanties en functionarissen om de exacte volgorde van gebeurtenissen vast te stellen die tot het vallen van de spoorlijn hebben geleid. Gelukkig raakten er bij dit ongeval geen mensen gewond.
  5. Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Dit was in ieder geval het vijfde kapseisincident sinds vrijdag in Thailand (22 december). Bij velen waren buitenlandse toeristen en boten betrokken die bij slecht weer de zee op gingen, wat leidde tot hardhandig optreden van de autoriteiten van het Maritieme Departement tegen kleine schepen die bij slecht weer uitgingen. Een koudegolf in heel Thailand heeft bijgedragen aan sterke wind, golven en kapseizen, zeggen marinefunctionarissen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.