Drieënzeventig toeristen gered nadat speedboot kapseisde in Satun

PERSBERICHT:

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Het 491e Special Warfare Squadron van de marine reageerde snel op de noodsituatie en redde iedereen aan boord. Het kapseizen werd veroorzaakt door sterke golven, waardoor een bres in de romp ontstond. De passagiers, die allemaal reddingsvesten droegen, werden veilig overgebracht naar een andere speedboot, “Ploy Siam 559.”

Vijf passagiers raakten gewond door het inslikken van zeewater, één had hechtingen nodig en tien anderen raakten lichtgewond. Ze kregen medische zorg in het Koh Lipe-ziekenhuis en mochten daarna terugkeren naar hun accommodatie.

De “Bandaya 19” zonk kort na de redding. De autoriteiten regelden het vervoer voor de geredde passagiers naar Phuket en Lanta Island, waardoor de veiligheid van iedereen na het incident werd gewaarborgd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het district Khuri Buri.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.