Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: ontdek Phuket Countdown en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 18 december tot en met zondag 24 december 2023.

  1. Een 23-jarige Russische man werd gearresteerd nadat hij rondzwervend met een zwaard werd aangetroffen in een beroemd Thais bokscomplex in Chalong, Phuket.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat de verdachte een geestelijk gezondheidsprobleem heeft en dat hij zich op dat moment niet kon beheersen. Het is onduidelijk of de verdachte zal worden uitgezet.

2. Een Laotiaanse en een Iraanse staatsburger werden in Phuket gearresteerd nadat bleek dat zij illegaal in Thailand verblijven.

Ze worden beschuldigd van het illegaal binnenkomen en verblijven in het land zonder toestemming, en wachten op uitzetting.

3. Dertig Chinese staatsburgers werden gearresteerd nadat ze illegaal aan het werk waren op een bouwplaats in Thalang.

Ze ontvingen 300 – 600 yuan per dag (1,500-3,000 baht) en bleken illegaal op de bouwplaats te werken.

4. De Discover Phuket Countdown 2024 wordt gehouden vanaf 30 decemberth tot december 31st in de oude binnenstad van Phuket.

Op zaterdag 30 decemberth zal een speciale Lard Yai-markt zijn en op zondag (31 decemberst) de normale Lard Yai-zondagsmarkt.

5. Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het Khuri Buri-district.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Het afgelopen weekend zijn er in Thailand talloze kapseizen geweest, waarvan een groot deel te maken had met koeler winterweer en wind die tot ruwe golven en zeeomstandigheden leidde. Ambtenaren van het Thaise Marine Department blijven kleine boten waarschuwen om aan wal te blijven totdat de weersomstandigheden verbeteren.

Dat was het voor deze week, fijne kerstdagen

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.