Thaise ziekenhuizen gewaarschuwd voor gezondheidscrisis door luchtvervuiling

PERSBERICHT:

(NNT) – Openbare ziekenhuizen in heel Thailand hebben de opdracht gekregen zich voor te bereiden op een verwachte toename van ademhalingsproblemen, waarbij de luchtverontreinigingsniveaus naar verwachting de komende weken zullen stijgen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de richtlijn uitgevaardigd als reactie op een stijging van het niveau van ultrafijne PM2.5-deeltjes in verschillende gebieden van Bangkok, waaronder Lat Krabang, Thon Buri, Bang Na en andere, waar de concentraties boven de 37.5 microgram per kubieke meter uitkwamen. Zondag (24 december).

Permanent secretaris van Volksgezondheid Dr. Opas Karnkawinpong zei dat een hogedruksysteem vanuit China er naar verwachting voor zal zorgen dat verontreinigende stoffen zich ophopen boven Groot-Bangkok, de centrale vlakten, het noorden en het noordoosten. Provincies die waarschijnlijk getroffen zullen worden zijn onder meer Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Lampang, Udon Thani, Sakon Nakhon en andere.

Ziekenhuizen die onder het ministerie van Volksgezondheid vallen, wordt gevraagd zich voor te bereiden op de toename van het aantal patiëntenopnames als gevolg van gezondheidsproblemen die verband houden met luchtverontreiniging. Het ministerie versnelt de inzet van telegeneeskundediensten om kwetsbare groepen te helpen, zoals kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, mensen met chronische gezondheidsproblemen en buitenshuiswerkers. Het is bekend dat luchtvervuiling luchtwegaandoeningen, hart- en vaatproblemen, conjunctivitis en huidproblemen veroorzaakt.

Het ministerie heeft ook noodoperatiecentra voor de volksgezondheid opgezet in Phitsanulok, Nonthaburi, Sing Buri en Samut Sakhon om de toegang tot gezondheidszorg tijdens deze periode te verbeteren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de gevolgen voor de gezondheid van de verslechterende luchtkwaliteit in het land te verzachten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.