Zeventig toeristen gered voordat veerboot zinkt nabij eilanden in Surat Thani

Soerat Thani –

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij de Ang Thong-eilanden.

De politiechef van Bo Phut, kolonel Denduang Thongsrisuk, vertelde de Phuket Express dat op vrijdag (22 december)nd) 's ochtends werden ze vanaf een nachtveerboot op de hoogte gebracht van het incident terwijl de veerboot onderweg was van Surat Thani naar Turtle Island (Koh Tao).

Toen de veerboot bij het Ang Thong-eiland aankwam, begon er water in de veerboot te lekken nadat sterke golven de veerboot hadden getroffen. Tijdens het incident waren de golven tot drie meter hoog. Ongeveer 70 buitenlandse passagiers werden geëvacueerd en de veiligheid arriveerde aan land. Het duurde ongeveer een uur voordat de veerboot uiteindelijk onder zee zonk.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het district Khuri Buri.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.